Wie is Willem Stevens

Ik ben Willem STEVENS, zaakvoerder van WS Computers VOF, momenteel gevestigd in Waasmunster.

In 1985 ben ik voor de eerste maal in contact gekomen met de wereld van de computer. Ik volgde een cursus Basic voor beginners tijdens de zomervakantie te Chevron. Dit werd georganiseerd via het werk van mijn vader. Ik volgde informatica in de middelbare school en volgde daarna een graduaat informatica aan de avondschool.

Mijn eerste professionele ervaring met informatica deed ik op bij een retailer van pc's. Tijdens vakantiewerk assembleerde ik er pc's en installeerde er de software en drivers op, of herstelde defecte pc's van klanten.

In 1995 begon ik te werken op de informatica afdeling van een internationale holding. Op enkele jaren tijd werd het pc netwerk met Novell servers volledig uitgebouwd tot een volwaardig Windows netwerk over de verschillende vestigingen heen. De verschillende lokale netwerken in België en Nederland werden met elkaar verbonden en vormden een groot geheel. De meeste servers stonden vanaf dan centraal op het hoofdkantoor te Antwerpen. Het pc park groeide naar meer dan 3000 computers, en meer dan 100 servers.

In 1997 heb ik het statuut van zelfstandige in bijberoep aangevraagd, en begon ik computernetwerken van verschillende kleine ondernemingen en zelfstandigen te onderhouden.

In 2002 ben ik gestart met het bouwen van web templates voor een aantal klanten, zodat ze zelf zeer eenvoudig hun website kunnen beheren, pagina's aanmaken en aanvullen, zonder dat ze kennis moeten hebben van html of andere specifieke internet talen. Ik huurde een server in de Verenigde Staten en kon zo voor een goede prijs de websites van mijn klanten ook op het internet publiceren. In november 2003 heb ik mijn eigen webserver geïnstalleerd en sindsdien kan ik de website's van mijn klanten volledig autonoom hosten.

In 2008 ben ik begonnen als consultant en sindsdien gebruik ik mijn ervaring in de IT sector voor de klanten (grote en middelgrote ondernemingen) van het bedrijf waarvoor ik werk.

Ondertussen heb ik verschillende certificaten behaald van IBM en van Microsoft.

Met mijn uitgebreide globale kennis van de IT sector houd ik mij nu als senior consultant en als zelfstandige bezig met configuratie, integratie en migratie naar Cloud Services van Microsoft (vnl Azure en Office 365)