Wie is Willem Stevens

Ik ben Willem STEVENS, de zoon van Guido Stevens & Annemie Charlier, geboren in Sint-Niklaas. Tijdens mijn jeugd woonde ik in Belsele, samen met 2 zussen Nele en Geertrui en een broer Reinout. Ik woon momenteel in Waasmunster samen met mijn 2 zoontjes Sander Wolfgang en Dries Sebastiaan.

In 1985 ben ik voor de eerste maal in contact gekomen met de wereld van de computer. Ik volgde een cursus Basic voor beginners tijdens de zomervakantie te Chevron. Dit werd georganiseerd via het werk van mijn vader.

Een jaar later had ik mijn ouders zo ver gekregen om me mijn eerste computer te kopen. Toen een super vooruitstrevende machine," het neusje van de zalm". ( Een Manudax Transportable Intel 8088 XT, met een floppy drive, een harde schijf van 10mb, en een 11" CGA LCD scherm.) Met de fiets nam ik dat log ding mee naar mijn vrienden, waar we dan inbelden bij BBS-en om allerlei te downloaden en om te experimenteren. Zowel met de software als met de hardware.

Nog enkele jaren later startte ik in het 4de middelbaar met mijn eerste lessen informatica. In die tijd wisten sommige leerlingen nog meer dan hun leraar informatica, omdat die zelf ook zijn kennis moest halen door met de computer te experimenteren.

Mijn vakantiewerk en mijn stage voor school in het laatste jaar informatica deed ik bij Computer Consulting Services in Wilrijk. Daar assembleerde ik tot 40 pc's per dag en installeerde er de software en drivers op. Andere dagen mocht ik de pc's van klanten waar een probleem mee was herstellen. Op deze manier kon ik mijn kennis van pc's opbouwen.

In 1995 ben ik beginnen werken op de informatica afdeling van SGS, een Zwitserse internationale holding. Toen waren we met 4 personen voor alle pc's en pc-servers (een 400-tal incl. de servers) en een 15-tal AS400 specialisten binnen de SGS Groep in Belgie. Op enkele jaren tijd werd dit pc netwerk met Novell servers volledig uitgebouwd tot een volwaardig Windows netwerk over de verschillende vestigingen heen.

Met BILAN, ADSL, leased line's en andere communicatie middelen zijn de verschillende locale netwerken met elkaar verbonden en vormen een groot geheel. De meeste servers staan nu centraal op het hoofdkantoor van SGS te Antwerpen.

Ondertussen zijn de Belgische en Nederlandse SGS groepen gemerged, en werken er meer dan 25 mensen voltijds op de IT afdeling, die is geƫvolueerd naar een afdeling met 3 eenheden, nl. de service desk, infrastructuur en applications support. De IT afdeling van SGS Benelux is verantwoordelijk voor een pc park van meer dan 3000 computers, en meer dan 100 servers, verspreid over verschillende afdelingen in het noorden van Nederland tot het zuiden van Belgiƫ. Er zijn ook twee grote datacenters, een in de Belgische hoofdzetel in Antwerpen, en een in de Nederlandse hoofdzetel in Spijkenisse. Bij applications support is er nog 1 persoon die zich deeltijds bezig houdt met AS400.

In 1997 heb ik het statuut van zelfstandige in bijberoep aangevraagd, en begon naast het pc-park van SGS Belgie, ook nog de computernetwerken van verschillende KMO's te onderhouden.

In 2002 ben ik gestart met het bouwen van webtemplates voor een aantal klanten, zodat ze zelf zeer eenvoudig hun website kunnen beheren, pagina's aanmaken en aanvullen, zonder dat ze kennis moeten hebben van html of andere specifieke internet talen. Ik huurde een server af in de Verenigde Staten en kon zo voor een goede prijs de websites van mijn klanten ook op het internet publiceren. In november 2003 heb ik mijn eigen webserver met speciale hoge snelheidsverbinding naar het internet geinstalleerd en sindsdien kan ik de website's volledig autonoom hosten.

Begin 2008, na meer dan 12 jaar dienst bij SGS, vond ik dat het tijd werd voor een nieuwe uitdaging. Ik werk sindsdien voor Computacenter, een Engels internationaal bedrijf in het Brusselse, en gebruik mijn ervaring in de IT sector als senior consultant voor de diverse klanten van Computacenter.

Computacenter levert diverse diensten aan bedrijven. Dit gaat van leveren van pc's, servers en software, over eerste en tweede lijn helpdesk, naar leveren van personeel voor support allerlei, ontwikkeling en analyse, tot het leveren van in house en op maat gemaakte software oplossingen. Ik houd mij bij Computacenter voornamelijk bezig met verschillende IBM software projecten en met het opvolgen van software projecten die extern worden uitgevoerd.

Ondertussen heeft Computacenter Belgie de Software Applications afdeling afgestoten omdat deze afdeling zowel wereldwijd als nationaal geen core business is. Onze afdeling werd op 1oktober 2010 overgenomen door GFI Belgie, en ons team kwam terecht in een bedrijf waar onze business wel core business is. De overname gebeurde vlot en snel, en ons team is geintegreerd in de bedrijfsstructuur.

Met mijn kennis van zowel IBM als Microsoft producten, houd ik mij bij GFI bezig met migratie en integratie. Mijn projecten zijn relatief kort, omdat ik mij niet met de eigenlijke ontwikkeling van de projecten bezig ben, en zo kom ik over de vloer bij diverse klanten.

Wat de toekomst ons zal brengen moeten we afwachten.

Willem STEVENS

Zoek

Willem Stevens