Laat gmail uw accounts vaker controleren

Gmail

Als u de Gmail Fetcher tool om e-mail van andere POP3-enabled e-mail accounts op te halen gebruikt, heb je misschien gemerkt dat de tool soms op zeer langzame intervallen controleert op nieuwe e-mail, vooral als je mails wenst te importeren uit een grotendeels inactieve account.

Hoe werkt die Gmail Fetcher tool nu eigenlijk ?

Deze hack is misschien niet voor iedereen, maar als je Gmail instelt om uw pop-accounts te controleren, laat Google je de polling frequentie niet zelf bepalen. Dit is niet leuk, want het kan er voor zorgen dat je naar de pagina met instellingen moet om op de refresh-knop te klikken van uw uw accounts elke keer je je berichten wenst op te halen!

Na een beetje graven blijkt dat de tool gebruik maakt van een formule om de polling frequentie te bepalen. De tool controleert uw account en vindt een e-mail. De volgende keer dat de tool controleert zal hij iets minder lang wachten voordat hij uw account opnieuw controleert. Indien er nieuwe berichten worden gevonden zal de interval verkorten tot er elke 5 minuten gecontroleert wordt (misschien zelfs minder!).
Het doel hiervan is er voor te zorgen dat Google geen middelen verliest door accounts te controleren waar slechts enkele keren per maand een bericht binnen komt.
Het nadeel van deze aanpak is dat je soms lange tijd ongeduldig moet wachten op die ene e-mail (soms wachttijden tot 1 uur!)

De oplossing dan ?

1. Het is best om uw mails vanuit andere domeinen door te sturen (forwarden) Op deze manier komen ze zonder wachttijd in uw gmail mailbox toe.
 
of
 
2. Uw account heeft meer berichten nodig! Je wilt echter niet dat uw Gmail-inbox overspoeld wordt met berichten enkel en alleen omdat je POP3-account sneller gecontroleerd zou worden. Doch, je kan een aantal geautomatiseerde terminal scripts opzetten die uw POP3-account e-mails toesturen op een regelmatige basis. In je Gmail-inbox filter je deze berichten terug weg, zodat je er nooit mee te maken krijgt.
 
Voor het verzenden van de geautomatiseerde berichten zou je ook kunnen aanmelden bij een actieve Google Groep (meerdere berichten per uur), en in de Google-discussiegroep stel je in om u een bericht te sturen voor elk nieuw bericht in de groep. Maak een filter in je Gmail account die deze berichten terug verwijderd.