Virusproblemen: hoe los ik ze op!

Tegenwoordig worden we allemaal overspoelt door berichten met virussen. Niemand kan daardoor zeker zijn dat zijn pc niet besmet is, en dat hij zelf ook geen virussen verstuurd.

Virussen doen meestal weinig kwaad met data en hardware die op je pc staat, maar zorgen er meestal wel voor dat hij enorm traag begint te werken, dat je een slechte verbinding hebt met het internet, maar je moet er door ook wachten op je andere mails, je mailbestand op de server wordt er door gevuld, en als je besmet bent geraakt kan je ook je correspondenten in de problemen brengen.

Wie mcafee of norton anti virus op zijn pc heeft staan, en waar de datum van de laatste versie vrij recent is mag zich dan wel iets veiliger voelen, maar echt zeker ben je nooit. Gebruik daarom ook regelmatig eens een ander tool om te controleren of je geen virussen hebt (en als je er hebt om ze te verwijderen)

Mail dit gerust door naar uw correspondenten, zeker als je merkt dat jouw pc besmet is, want is de kans groot dat er een aantal onder hen ook een besmette pc hebben.