Domeinregistratie

Uw .be domein registeren

  • Voor 15 € incl BTW per jaar (geen setupkosten) kan je je eigen .be, .eu, .com, .nl domein laten registeren
  • Voor 20 € incl BTW per jaar (geen setupkosten) kan je je eigen .info, .org, .net domein laten registeren
  • Voor 35 € incl BTW per jaar (geen setupkosten) kan je je .vlaanderen, .gent of .brussels domein laten registreren
  • Neem contact op voor de prijs van een domein onder een andere TLD

 domain name wscomputers.be

Ook domeinnamen met een andere TLD (.be, .nl, .vlaanderen, ...) kan je bij ons laten registreren.  Neem contact op voor de prijs voor de domeinnaam met de door u gewenste TLD.

Domeinnamen hebben een belangrijke functie in het internetverkeer. Domeinen maken het mogelijk op een makkelijke manier contact te leggen met computers, websites en elektronische postbussen (email) van instellingen, bedrijven en individuele personen.

Via een domeinnaam kunnen bezoekers bijvoorbeeld de site van jouw bedrijf bereiken en vervolgens informatie opvragen, een catalogus bekijken, advertenties opgeven, financiële transacties verrichten of bestellingen doen.

Aan de basis van een domeinnaam ligt een uniek nummer dat elke computer op internet heeft. Dat nummer heet IP-adres (Internet Protocol). Dit adres is een combinatie van cijfers. Omdat woorden makkelijker zijn te onthouden dan cijfers, is ervoor gekozen deze nummers te vertalen in domeinnamen.

Iedere domeinnaam is opgebouwd uit een aantal onderdelen en eindigt altijd met een zogeheten top level domein. Hiervan bestaan enkele varianten:

  • country code top level domeinnamen. Deze verwijzen naar landen (bijvoorbeeld .be voor België of .de voor Duitsland)
  • generic top level domeinnamen: deze zijn generiek en staan niet voor een bepaald land (bijvoorbeeld .com, .org en .net) Sinds 2015 kan ieder ook zijn eigen top-level domein registreren (bijv .vlaanderen of .brussels)

Registreer nu uw domeinnaam

Registreer nu uw nieuwe domeinnaam en web hosting, of vraag een transfer, of een trade aan.