Gratis wereldwijd telefoneren met voipbuster

Ik krijg regelmatig vragen van klanten en vrienden wat ze moeten doen om gratis te kunnen telefoneren.Voipbuster
Bij Belgacom heb je een abonnement en betaal je een kostprijs per oproep, willekeurig welke de bestemming is.
Bij Telenet heb je een abonnement, bel je gratis naar binnenlandse vaste nummers in de daluren, en betaal je een kostprijs per oproep buiten de daluren of naar gsm-nummers en naar het buitenland.
Bij Scarlet heb je een abonnement, bel je altijd gratis naar vaste nummers en betaal je een kostprijs naar gsm-nummers of naar buitenlandse nummers.
En zo zijn er nog verschillende andere providers met gelijkaardige oplossingen.

Tegenwoordig wordt er heel veel gesproken over skype, wat het u mogelijk maakt om zeer goedkoop te telefoneren, maar ook hier hangt er nog altijd een prijskaatje vast per gesprek, zowel binnenlands als buitenlands of naar een gsm. Bovendien is het met skype nog altijd niet mogelijk je abonnement bij een van bovenstaande operators op te zeggen omdat je bij skype geen Belgisch skype-in nummer kan aanvragen (een skype-in nummer is een vast telefoonnr waarop men u kan telefoneren indien men niet gebruik maakt van skype)

De oplossing die ik zelf gebruik is voip-buster. Ook hier heb je nog atijd een vast nummer nodig bij een van bovenstaande operatoren, zowel om te bellen als om gebeld te worden. Maar bellen naar het binnenlandse of sommige buitenlandse bestemmingen is volledig gratis.

De landen waarnaar je volledig gratis kan bellen zijn: Andorra, Australie, Belgie, Canada, Chili, Cyprus, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Guam, Hong Kong (+mobiel), Hongarije, Ierland, Ijsland, Israel, Italie, Japan, Liechtenstein, Luxembourg, Maleisie, Monaco, Nederland, Nieuw-zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Panama, Portugal, Puerto Rico (+mobiel), Singapore, Spanje, Taiwan, Tsjechie, Verenigde Staten (+mobiel), Zuid-korea, Zwitserland

Meer info vind je op de website http://www.voipbuster.com/nl/

Hoe werkt dit dan? Heel eenvoudig. Op de website geef je je eigen telefoonnr in, en het telefoonnr naar wie je wilt bellen. Je klikt op de knop bel! Er wordt dan door voipbuster.com een telefoongesprek tot stand gebracht naar uw eigen toestel. Van zodra je de hoorn opneemt, maakt voipbuster.com ook een verbinding naar het telefoonnr dat je als bestemming hebt ingegeven, en indien men op de bestemming ook de hoorn opneemt, worden beide gesprekken aan elkaar verbonden.

Voor wie dit dikwijls wenst te gebruiker is er ook een gratis te downloaden programma beschikbaar. In dit programma kan je je eigen telefoonnr opslaan, zodat je dat niet elke keer dient in te geven, maar ook de contactpersonen met wie je verbinding wenst te maken, zodat je hun telefoonnr niet elke keer moet opzoeken. Je kan ook telefoneren via het internet ook als je niet thuis of op kantoor bent, maar enkel een internet verbinding hebt. Je kan zelf een verbinding maken met je outlook contacten zodat je je contacten niet op meerdere plaatsen dient te beheren.