Teken petitie ‘Liever .vl dan .be’

Catalonië kreeg onlangs een eigen internet extensie (.cat). Zelfs de zogenaamde Franse overzeese departementen (Martinique, Réunion, Guadeloupe, Frans-Guyana) hebben een eigen landsextensie.

Nu Catalonië een eigen extensie (.cat) heeft voor de Catalaanse gemeenschap, is het onlogisch dat Vlaanderen, dat net als Catalonië een behoorlijke autonomie verworven heeft, niet in bezit is van een eigen extensie. Daar komt nog bij dat Martinique, Réunion, Guadeloupe en Frans-Guyana, zogenaamde Franse overzeese departementen (DOM), hun eigen landsextensie hebben!

Met deze petitie willen wij aan het Vlaams Parlement vragen dat de Vlaamse Regering bij ICANN (de internationale organisatie die onder andere bevoegd is voor het toewijzen van Internetextensies) een aanvraag voor een nieuwe TLD (Top Level Domain) zou indienen. Hiervoor hebben we de steun van zoveel mogelijk mensen nodig.

Indien je meer wil weten over een eigen Vlaamse extensie, verwijzen we je graag door naar 'Waarom een eigen extensie?' en 'Welke extensie?'

Indien u liever .vl achter uw naam zet dan .be of .eu, kan u hier een petitie tekenen.

Noot: het kan tot 24 uur duren alvorens je ondertekening in de lijst verschijnt.